Dobja fel a kapcsolatát felnőttjátékokkal

Dobja fel a kapcsolatát felnőttjátékokkal

„Kincsvdászat”, „szemezés” és a többiek

2022-01-06 00:00:00

Egy kis nyitottsággal újra felkorbácsolhatóak a kihűlőben lévő vágyak. Sok időt töltünk manapság otthon, a home office és a digitális oktatás miatt számos család gyakorlatilag a nap 24 órájában együtt van immár egy éve. Míg egyes párok kifejezetten élvezik ezt, sokaknak gondot jelent, hogy nem tudnak egy kicsit félrevonulni, partnerükkel kezdenek egymás idegeire menni, ami folyamatosan öli a vágyat.

– Sajnos, ebben az időszakban nincs nagyon lehetőségünk egy kis külön töltött időre, amely után az újbóli találkozás újjáélesztheti a szikrát – mondja Kate Balestrieri szex- és párterapeuta, a Modern Intimacy alapítója. – A lopott órák, randevúk a gyerekek nélkül, vagy egy kellemes hétvége egy wellness hotelben a világjárvány idején nem járja, így kreatívnak kell lennünk, hogy megtartsuk a kapcsolat izgalmát.

A szakember azt javasolja, játsszanak szórakoztató párjátékokat, amelyek fokozhatják az intimitást és a spontaneitást.

1. Kincsvadászat

Írja le a vágyait egy papírra, amit szeretne megvalósítani az ágyban a párjával, és rejtse el a házban vagy a kertben, ahol tudja, hogy kedvese meg fogja találni. Kerülhetnek ide kellemes emlékeket idéző apróbb tárgyak is, esetleg vásárolhat izgalmas új dolgokat is. De vigyázzon, ha gyermek is van, csak olyan helyet keressen, ahol nem férhet hozzá!

2. Szemezés

Idézzék vissza a tinédzser kort, vagy megismerkedésünk kezdetét egy szemezéssel. Ritkán vannak ilyen pillanatok, amikor érezhetik egymás energiáját. Üljenek le egymással szemben, és vesszenek el egymás tekintetében 15 percig. Figyeljék meg a másikat és próbálják kitalálni, hogy mire gondol, a pajzán gondolatokat aztán az ágyban meg is valósíthatják.

3. Szeretem, nem szeretem

Ez egy türelemjáték lesz, amiből sokat tanulhat önmagáról is, ha megfelelő alázattal áll hozzá. Üljenek le egymással szemben, és az egyikük kezdje el mondani, hogy mit szeret a másikban, és mit nem, őszintén beszéljen a pozitív és negatív dolgokról is, miközben a másik nem szól közbe, akkor sem, ha nem ért egyet vele. Ugyanezt fordítva is tegyék meg. Törekedjenek arra, hogy ne veszekedés legyen a vége, inkább mindenki vonja le a megfelelő következtetést, hogy min érdemes változtatnia a kapcsolatuk érdekében.

4. Izgalmas kérdések

Őn jól ismeri a partnerét és a vágyait? Biztosan? Bizonyosodjon meg róla: tegyenek fel egymásnak 20 kérdést, majd őszintén válaszoljanak rá. Tegyék meg mindezt írásban, úgy sokaknak könnyebb a válaszadás, ha nem szemtől-szemben kell beszélni erről a másikkal. Meg fognak lepőni, mennyi újdonságot megtudhatnak a párjukról.

5. Társasjáték

Érdemes a neten körülnézni, mert számos szórakoztató társasjáték létezik kifejezetten felnőttek számára, amelyek szintén közelebb hozzák a párokat egymáshoz.

Kérjen segítséget

Az összezártság sok kapcsolatot kikezdett, de mielőtt a válás mellett döntenénk, érdemes párkapcsolati tanácsadóhoz fordulni, aki kívülről látva a kapcsolati problémákat könnyen segíthet. Ha pedig mégis a különélés lesz a megoldás, annak békés rendezésében is segíteni tud egy coach.

Hozzászólások Dobja fel a kapcsolatát felnőttjátékokkal cikkünkhöz:

Te lehetsz az első, aki kérdez, vagy hozzászól!