Vibrátorok fajtái

Vibrátorok fajtái

Az erotikus játékszerek közül a legtöbben és leggyakrabban a vibrátort használják.

Partner hiányában, és / vagy a hagyományos szeretkezés kiegészítőjeként szokták igénybe venni ezt az intim eszközt. A vibrátor segít feldobni a szexuális életet, amellyel a nők a saját testüket is jobban felfedezhetik.

A kiválasztásnál célszerű figyelembe kell venni egyéni fizikai adottságainkat, valamint szexuális igényeinket. Hosszú távra tervezve választhatunk minőségi (orvosi szilikonból készült, akkus, melegítős, netán vízálló) barátot spontán helyzetekre.

Klasszikus rúdvibrátorok

A klasszikus vibrátorokat a letisztult, egyszerű forma jellemzi. Ezek leggyakrabban szilárd, általában műanyagból vagy fémből készülnek. Formájukban és funkciójukban hasonlítanak a péniszre, Ezek zöme általában sima a felületű és a színük sem emlékeztet az emberi hímvesszőre. Ezek is felejthetetlen élvezetet nyújtanak.

Realisztikus, élethű vibrátorok

Az élethű, azaz realisztikus vibrátorok bőrszerű, valósághű, selymes tapintású, puha anyagból készülnek, ezáltal kedveltebbek a hölgyek körében, mert már kinézetre is hasonlítanak az igazi hímvesszőre, hangsúlyos makkal és erezett felszínnel. Megjegyezhető, hogy nem a méret a lényeg, de széles a paletta…

Nonfiguratív vibrátorok (csikló vibrátor, G pont vibrátor, klitoriszkaros vibrátor)

Ebbe a kategóriába tartoznak például a csiklóizgatók, amik a behatolással párhuzamosan stimulálják a csiklót is. A G-pont stimuláló vibrátor formája és görbülete folytán képes izgatni a női G-pontot, ezáltal magasabb kéjérzetet biztosítani. Vannak olyan speciális nonfiguratív játékszerek, amikkel a csiklót és a hüvelyt egyszerre lehet izgatni. Ezek első ránézésre nem is annak tűnnek, azaz diszkréció is jellemzi őket!

Anál vibrátor

Az análvibrátor formája általában kúpos, a csúcs felé elkeskenyedő, hogy minél kíméletesebb behatolást biztosítsanak az ánuszba. Jellemző tulajdonsága a kiszélesedő talp, amely megakadályozza a végbélbe történő felcsúszást, azaz a kínos helyzeteket. Kialakítása sokféle lehet. A vibrátorral ellátott anális plug a vibráción túl széles kialakítása miatt teltségérzetet is biztosít a végbélben, férfiak esetében pedig erősebben ingerli a prosztatát.

Egyéb vibrátor fajták

Vannak még az un. vibrációs tojások, melyek tojás formájúak, a csikló izgatására szolgálnak, de a hüvelybe is beilleszthetőek.

A felcsatolható vibrátorok előnye, hogy szíjjal rögzíthetők, a klitorisz stimulálását szolgálják. Az apró műanyag tok, mely különböző állatfigurákat formáz, miniatűr motort rejt magában. nem kell folyamatosan tartani őket.

A vibrátorok különböző anyagokból készülnek. A szilikon vibrátor orvosi szilikonból készül, nem allergén, bőrbarát, hosszú élettartamú, illatmentes, selymes, higiénikus, könnyen síkosítható és nem utolsó sorban könnyen tisztítható. Fontos: szilikonos sikosítókkal nem kombinálható, mert az kárt tesz benne.

A zselés vibrátor veszi át leggyorsabban a test melegét, rugalmas és élethű, strapabíró. Hátránya lehet, hogy erős az illata.

A műanyag (PVC) vibrátornak könnyű a tisztítása, ez vezeti a legjobban a vibrációt, így intenzívebb rezgésélményt nyújt. A szilárd anyag nagyobb erővel történő stimulálást tesz lehetővé, ami a G-pont vagy a prosztata izgatásánál nagyon praktikus. Illatmentes, sima felületű, így könnyen síkosítható, higiénikus, könnyű tisztán tartani.

Az üveg- és akril vibrátor illatmentes, sima felületű, könnyen síkosítható felszínű, idő kell, míg átveszi a test melegét, higiénikus, könnyen tisztítható.

A natur skin vibrátor élethű érzetet nyújt, illatmentes, puha és bársonyos, kiváló rugalmasság jellemzi, használat közben hamar átveszi a test melegét.

A latex és gumi vibrátor szilárdabb, mint a zselés, jól vezeti a rezgést. Rugalmas, selymes, hamar átveszi a test melegét, higiénikus, könnyű tisztán tartani. Fontos, hogy gumira és latexre érzékenyek ne használják.

A vibrátorok között az anyagon túl a méretben is vannak különbségek. A vibrátor méretek jellemzően kis 12-13 centiméteres mérettől indulnak és felmennek egészen az extrém 25-30 centiméteres méretekig. A legnépszerűbbek a 15-18 centiméteres kategória.

Bármilyen méretű és anyagú vibrátorról legyen szó, fontos a megfelelő tisztítás és karbantartás. Használat előtt és után mindig meg kell tisztítani, hogy steril legyen. Síkosító használata esetén a vízbázisú síkosító ajánlatos, mert a szilikon akár tönkre is teheti a segédeszközöket. A vibrátorokat és egyéb segédeszközöket célszerű zárt helyen tárolni, hogy ne érintkezzen más tárgyakkal, amik kárt tehetnek benne.

DILDÓ

A dildó pénisz alakú erotikus játékszer, de nem vibrál. Önkielégítésre és/vagy a partnerrel való játszadozásra egyaránt alkalmas. Segítségével felfedezheted szexuálisan érzékeny pontjaidat, és tapasztalatokra tehetsz szert. Az enyhén hajlított végűek közreműködésével megkeresheted a G-pontodat.

Legnépszerűbbek a szilikonból készített dildók, mert könnyen tisztíthatók és ami fontos, hogy törhetetlenek.

Anyaga többnyire szilikon, de vannak fém dildók, zselés dildók és üvegből is készülnek. Egy speciális típusa a dildóknak a két végű dildó, amit fantáziádra bízva, de akár két hölgy is használhat egyszerre.

GÉSAGOLYÓK

A gésa golyó két-három darab, néhány centiméter átmérőjű kemény felületű golyóból és az őket összekötő zsinórból, valamint a kihúzó zsinórból áll.

A golyók használata nemcsak egészségügyi előnyökkel jár, hanem a szexet is élvezetesebbé teszi. Az apró súlyokkal ellátott gömbök erősítik és rugalmassá teszik az intim izmokat, így a hüvely, a húgycső és a végbél izomzatát is. Segítenek megelőzni és enyhíteni a vizelet- és székletinkontinenciát, megkönnyítik a szülésre való felkészülést, és megszüntetik a vaginizmust, vagyis a hüvelykörnyéki izmok görcsös állapotát.

Hozzászólások Vibrátorok fajtái cikkünkhöz:

Te lehetsz az első, aki kérdez, vagy hozzászól!